Handleiding

Hier staat de handleiding van de site, zonder plaatjes en zonder inhoudsopgave.

Voor de handleiding met inhoudsopgave en plaatjes, download het pdf bestand. handleiding_v021

introductie

De interactieve website is klaar !!
Wat kunt u daarmee?

 • U kunt uzelf registreren, waarmee u toegang krijgt tot de clubjes en tot de marktplaatsfunctie
 • Vraag en aanbod bij elkaar brengen: onze eigen marktplaats! Ontdek de verschillende categorieën
 • Word lid van een van onze buurt-clubjes, dat kun je gebruiken voor de onderlinge communicatie binnen zo’n clubje. Bv je straat of de oppasclub.
 • Agenda: wat is er te doen de komende tijd? Informeer elkaar!
 • Mobiele Applicatie. Alle functies die via een desktop browser beschikbaar zijn (bv windows / explorer), zijn ook beschikbaar op mobiele telefoon of tablet (Android of Mac/IOS). Zie hieronder het hoofdstukje “Mobiele Applicatie”

Functies.

 1. Registreren en Inloggen. In het verleden beheerde de webbeheerder de website, en verzorgde o.a. de registratie van mensen die iets willen plaatsen. Vanaf nu kunnen buurtbewoners zichzelf registreren, en daarna inloggen, zodat ze aan het ‘Vraag / Aanbod’ Forum en aan de Clubjes kunnen deelnemen. Om te bloggen en agenda items te plaatsen moet je via de beheerder ‘auteur’ worden.
 2. Blog. Om zelf berichten of agendapunten te kunnen plaatsen moet je (nog steeds) bij de webbeheerder aanvragen om auteur te worden.
 3. Marktplaatsfunctie, oftewel Vraag & Aanbod. We hebben verschillende categorieen waarin mensen uit de wijk elkaar kunnen vinden met een Vraag (ik zoek iets, ik wil iets) of een Aanbod (ik heb iets, ik kan iets) in met een specifiek onderwerp. Op aanvraag kunnen er meerdere categorieën gemaakt worden. Nu zijn de verschillende onderwerpen : Muziek, Boek & Film, Eten, Huisdieren, Klusjes, Tuinen, Algemeen. Als je ingelogd bent, kun je een oproep plaatsen waarin je iets zoekt (vraag), of waarin je iets aanbied (aanbod). Als iemand reageert op een vraag of antwoord, krijg je een berichtje op het email adres dat je bij registratie hebt opgegeven. Om te reageren moet je ingelogd zijn.
 4. Clubjes. De actieve leden van een clubje hebben hier een hulpmiddel om informatie met elkaar uit te wisselen. Berichtjes gaan niet verloren in je eigen email, je staan altijd in het voor alle leden van het clubje toegankelijk archief. Je kunt zelf vragen om lid te worden van een groepje aan een van de leden, of je kunt uitgenodigd worden. Op de groepjes kun je precies zien wie wat geschreven heeft. Het is allemaal transparant. Schrijft iemand binnen de groep specifiek aan jou, dan krijg je daarvan een email bericht. Er zijn 3 soorten clubjes: Open, Besloten en Verborgen.
  1. Openbaar: Eikenburg-deRoosten. Iedereen kan zichzelf lid maken en berichten over onze wijk plaatsen. Iets dat je hindert, iets waar je wat aan wilt doen, iets dat je leuk vind.
  2. Besloten groepen: Oppasclub, Jeu-de-Boule club, Bestuur, Boek & Film club, Kookbrigade, Kruidentuin, Soco, Hondenoppasclub. Iedereen kan zien dat het clubje bestaat, alleen leden kunnen berichten lezen, plaatsen en reageren.
  3. Verborgen groepjes zijn gedacht voor persoonlijke zorg rond een persoon ivm de zgn participatie maatschappij. Niemand kan zien dat het clubje bestaat, alleen de leden van dat clubje. Denk aan gezelschap houden, boodschappen doen, wandelen, ervaringen en zorgen die gedeeld moeten worden, etc.

  Uiteraard kunnen er nieuwe clubjes gemaakt worden.

 5. Agenda functie. De wijk wordt steeds actiever, en hier kunnen geregistreerde mensen met auteursrechten activiteiten in de wijk melden.

Gebruiksaanwijzing.

Hieronder volgt de gebruiksaanwijzing. Klik hieronder op het onderwerp, en je wordt er naar toe geleid.

 • Dashboard: is het scherm van waaruit je al de voor jou toegankelijke functies kunt gebruik doen. Deze functies zijn ook toegankelijk via de normale site. Het Dashboard komt op als je iets in wilt vullen.
 • Berichten gaat over het gebruik van berichten, hoe je ze plaatst, hoe je ze bewerkt. Hoe je catagorieen moet toewijzen, en reacties kunt plaatsen.
 • Agenda gaat uiteraard over de Agenda. Auteurs kunnen hier agendapunten die relevant zijn voor de wijk plaatsen.
 • Vraag en Aanbod. Is onze marktplaatsfunctie. Lees hier hoe je die functie kunt gebruiken, hoe je kunt zoeken in categorieen, hoe je kunt reageren.
 • Clubjes. Dit is een heel leuke functie. Hiermee heb je een (besloten) forum over b.v. de oppasclub, je straat, de dinerclub etc waarmee je kontakt houdt met elkaar. Je kunt op de hoogte blijven door te abboneren op je clubjes op de manier die jou bevalt. Elke update wordt gemaild, naar keus eens per dag, eens per week of meteen, waarin met alles wat er gebeurt/gebeurde in je clubje.
 • Mobiele Applicatie. Hier wordt beschreven hoe je de buurtsite op je telefoon of tablet kunt gebruiken. Het is niet echt een app, maar lijkt er toch heel veel op.

 

Dashboard

Het dashboard komt vanzelf te voorschijn als je het nodig hebt. Het Dashboard is het centrale scherm van waaruit de je de verschillende berichten kunt plaatsen en bewerken, maar ook waar je je profiel kunt bewerken. Het is goed om een paar dingen over het dashboard (controle scherm, knoppenbord) te weten.

Van en naar het Dashboard

Het “Dashboard”, (knoppenbord) biedt je in één keer alle mogelijkheden die je hebt als ingelogde gebruiker. Je krijgt het als je op een van de “+” knopjes drukt in de groene knoppen links in het hoofdscherm.
Soms blijft de zwarte balk staan in het hoofdscherm, en dan kun je in het dashboard komen door links-boven met je muis naar “eikenburg-deroosten” te bewegen, en dan het knopje ‘dashboard’ in te drukken.
Zo ook, eenmaal IN het dashboard, kun je weer terug naar het hoofdscherm door linksboven in “eikenburg-deroosten” je muis te bewegen, dan krijg je het knopje “bezoek site”, waarmee je weer terug naar de site gaat.

In het dashboard

Eenmaal IN het dashboard, zie je op de plaats van de rode circels de functies die je met jou autorizatie kunt doen. Links boven zie je “eikenburg-deroosten”,  waarmee je weer terug naar de site kunt.
Tenslotte kun je helemaal rechts-boven in het dashboard nog een aantal instellingen en berichten aan jezelf inzien. Al deze functies worden hieronder behandeld zoals ze toegankelijk zijn via de normale site. Voor de gevorderde gebruikers zijn ze echter ook via dit dashboard toegankelijk. Ze ziet alleen maar dié opties, waartoe je gerechtigd bent.

Berichten.

Om berichten te kunnen plaasten moet je auteursrecht hebben (aanvragen bij de webmaster@eikenburg-deroosten.nl). Berichten worden geplaatst in het “blog”. Dat is de hoofdpagina onder “home”. Elk bericht valt onder een of meerdere categorien. Die worden apart weergegeven onder de categorie ‘vereniging’ als het thema ‘vereniging’ is, of onder een van de andere thema’s onder “thema’s en werkgroepen”.
LET OP: Als je geen auteur bent, zie de knopjes waarmee je berichten kunt maken ef bewerken niet.

Bericht toevoegen

Als je auteursrechten hebt kun je berichten plaatsen, door te klikken op het “plusje” in het groene vlakje “Maak Bericht + “

Vervolgens klik je op “bericht toevoegen”, dan krijg je het dashboard scherm om een bericht te maken.

Berichten bewerken

Gebruik je dit knopje, dan krijg je weer het dashboard scherm, met daar in een selectie van de eigen berichten die je kunt bewerken.
Ben je “redacteur”, dan kun je alle berichten bewerken, en krijg je niet de selectie van je eigen berichten, maar van alle berichten. Je kunt helaas niet zoeken op auteur. Rechtsboven in het scherm is een veldje waarin je zoekwoorden kunt ingeven om een bepaald bericht te zoeken, zoals b.v. de auteur waarvan je het bericht wilt bewerken.

Reacties

Iedereen (ook bezoekers) kunnen een reaktie op een bericht plaatsen.
Door middel van het ‘plusje’ in het groene knopje “recente reakties’, zie je de meest recente reacties op berichten in het blog.

Agenda

Door op het knopje “agenda” op het hoofdmenu te klikken kom je bij de agenda. Ook hier geldt: als je geen auteur bent, zie je deze knopjes niet!

Agenda item toevoegen

Als je druk op “Gebeurtenis Toevoegen”, dan krijg je dit scherm:
Waarmee je de details van het agendapunt kunt invullen. Je kunt ook plaatjes toevoegen!

Vraag en Aanbod


Algemeen

Dit is de marktplaatsfunctie, oftewel Forum Vraag & Aanbod. We hebben verschillende onderwerpen waarin mensen uit de wijk elkaar kunnen vinden met een Vraag of een Aanbod in een specifiek onderwerp. Op aanvraag kunnen er meerdere categorieën gemaakt worden. Nu zijn de verschillende onderwerpen : Muziek, Boek & Film, Eten, Huisdieren, Klusjes, Tuinen, Algemeen. Iedereen die gerestreerd is, krijgt het recht om oproepjes in de marktplaats te zetten. Als je ingelogd bent, kun je een oproep plaatsen waarin je iets zoekt (vraag), of waarin je iets aanbied (aanbod). Als iemand reageert op een vraag of antwoord, krijg je een berichtje op het email adres dat je bij registratie hebt opgegeven.
Je krijgt alle vragen en aanbiedingen door op het hoofdmenu ‘vraag /aanbod’ te klikken. Vragen zijn blauw, Aanbiedingen zijn groen.
Je kunt ook in de afzonderlijke categorieen kijken. Klik in het hoofdmenu onder ‘vraag / aanbod’ op een van de categorieen, of klik in het linker zij-menu op het plusje in de groene knop ‘soort vraag / aanbod’.
Je kunt alle reacties zien op alle vraag e/o aanbod met het knopje ‘recente reacties’.
Je kunt alleen een reaktie geven als je bent ingelogd.

Vraag of Aanbod plaatsen

Het plaatsen van een Vraag of een Aanbod gaat hetzelfde als “bericht”.Je gaat via het +je in het groene knopje bij Maak Vraag / Aanbod” naar “Vraag toevoegen” of “Aanbod toevoegen”, waarmee je in het dashbord komt, met het scherm voor resp. Vraag of Aanbod.
Let op het groene pijltje links: Door op “nieuw” te klikken, zie je alle mogelijkheden die je hebt om nieuwe berichten te plaatsen:
• Vraag voor de marktplaats
• Aanbod voor de marktplaats
• Agendapunt (alleen auteurs)
• Bericht (alleen auteurs)

Reactie geven

Door het bericht (vraag / aanbod) te openen, krijg je onder het bericht het veld waarin je een reactie kunt geven. Als je dat doet, dan krijgt de auteur van de vraag / aanbod een bericht meet je reaktie.Hij / zij kan dan kontakt met je opnemen.
Je kunt alle reacties zien door in het dashboard (de zwarte balk), op het knopje “comments” te klikken.

Clubjes

Algemeen

Dit is het meest complexe onderdeel van de site, maar ook het krachtigste.
De actieve leden van een clubje hebben hier een hulpmiddel om informatie met elkaar uit te wisselen. Berichtjes gaan niet verloren in je eigen email, je staan altijd in het voor alle leden van het clubje toegankelijk archief. Je kunt zelf vragen om lid te worden van een groepje aan een van de leden, of je kunt uitgenodigd worden. Op de groepjes kun je precies zien wie wat geschreven heeft. Het is allemaal transparant. Schrijft iemand binnen de groep specifiek aan jou, dan krijg je daarvan een email bericht. Er zijn 3 soorten clubjes: Open, Besloten en Verborgen.

 • Openbaar: Eikenburg-deRoosten. Iedereen kan zichzelf lid maken en berichten over onze wijk plaatsen. Iets dat je hindert, iets waar je wat aan wilt doen, iets dat je leuk vind. Iedereen kan zien. Iedereen, ook mensen die NIET geregistreerd staan (bezoekers) kunnen de leden en berichtjes in een openbare groep zien.
 • Besloten groepen: Oppasclub, Jeu-de-Boule club, Bestuur, Boek & Film club, Kookbrigade, Kruidentuin, Soco, Hondenoppasclub. Iedereen kan zien dat het clubje bestaat, en wat het doel van het clubje is, alleen leden kunnen berichten lezen, plaatsen en reageren. Bezoekers zien niet wie lid zijn, of de berichtjes lezen. Je kunt groepslidmaatschap aanvragen, of uitgenodigd worden. Wil je een besloten groep oprichten? Vraag het de webmaster@eikenburg-deroosten.nl.
 • Verborgen groepjes zijn gedacht voor persoonlijke zorg rond een persoon ivm de zgn participatie maatschappij. Niemand kan zien dat het clubje bestaat, alleen de leden van dat clubje. Denk aan gezelschap houden, boodschappen doen, wandelen, ervaringen en zorgen Je kunt een verborgen groep aanvragen bij de beheerder. De bedoeling is een ‘zorg’ groep rond een specificiek persoon te creeen.

Menu items

Er zijn de volgende menu-items onder “clubjes”:

 • Toelichting. Een introductie bij clubjes. Deze handleiding
 • Alle Leden: dit zijn alle leden die geregistreerd zijn in de clubjes waarvan jij lid bent. Iedereen kan de leden zien, maar niet de details.
 • Clubjes: dit zijn alle verborgen clubjes waarvan jij lid bent (en als je bent ingelogd), en / of de openbare of besloten clubjes die verder bestaan.
 • Lidmaatschap Eikenburg de Roosten. Hoort hier eigenlijk niet, maar toch geplaatst om bewoners te herinneren dat deze site niet voor niets is en onderhouden moet worden via het lidmaatschap aan de bewonersvereniging.
 • Mijn lidmaatschap: details over je lidmaatschap van clubjes en van de site, met de volgende sub-items:
  • Aktiviteit: alle berichten en uitnodigingen die je geplaatst hebt
   o Profiel: zoals je bekend bent op de site.
  • Notificatie: meldingen t.a.v. personen die aangemeld zijn in een van jou clubjes
  • Uitnodigingen: nodig mensen uit om lid te worden van de site, en/of van een van jou clubjes
  • Settings: je email en password van je registratie

Je hebt alleen toegang tot clubjes als je geregistreerd bent, en vervolgens bent ingelogd met de naam / password waarmee je geregistreerd bent.

Leden

Iedereen kan naar “Leden” gaan (submenu van “clubjes”). Daar zie je alle leden van de site. Je kunt een lid van de site selecteren. Je komt dan in het “leden” menu terecht.
Je ziet hier 3 blokjes:

 1. Aktiviteit. De aktiviteit van dit lid. Berichten op de blog, vraag / aanbod berichten, en berichten in een clubje (voor zover het openbaar is, en / of voor zover jij ook lid bent (en ingelogd) van hetzelfde besloten of verborgen clubje
 2. Profiel: de items waarvoor die de persoon in kwestie gekozen heeft om zichtbaar te maken
 3. Groepen: de groepen (clubjes) waarvan deze persoon lid is. Zijn jullie allebei lid van dezelfde verborgen club (én je bent ingelogd), dan zie je ook die verborgen club, anders niet.

Clubjes

Hier zie je alle openbare en besloten (niet de verborgen) clubjes, tenzij je én ingelogd bent, én lid bent van hetzelfde verborgen clubje).
Klik je op een van de groepjes, dan zie je alles van dat groepje waar je op dat moment toe gerechtigd bent.
Via dit scherm kom je bij een groep.

Lidmaatschap Eikenburg – de Roosten.

Dit heeft niets met ‘clubjes’ te maken, maar is een manier om jezelf lid te maken van onze bewonersvereniging, en daarmee bij te dragen aan de ontwikkeling van deze site.

Mijn Clublidmaatschap

Als je NIET bent ingelogd, gebeurt er helemaal niets, want je hebt dan geen clublidmaatschap.
Ben je WEL ingelogd, dan kun je naar 5 van de 7 submenu’s die gekoppeld zijn aan ‘mijn lidmaatschap’. Dat zijn de onderdelen genoemd in de tabel onder “in submenu”. Alle menu-items van ‘clublidmaatschap kun je benaderen via onderstaand scherm.

Als je via bovenstaand menu op je clublidmaatschap bent gekomen, zie je deze menu-items staan als een vierkantje

 1. Aktiviteit. Hier zie je al de aktiviteit die je gedaan hebt, of waarmee je te maken hebt. Er zijn twee menu-items:
  1. Persoonlijk. Dat zijn berichten, agendapunten, vraag / aanbod, die jij persoonlijk, niet in een clubje hebt gedaan hebt.
  2. Groepen. Dit zijn alle aktiveiten in clubjes waarvan jij lid bent. (berichtjes, mensen die lid zijn geworden, hun profiel hebben veranderd)
 2. Profiel. Hier kun je instellen wat ‘de wereld’ van je kan zien.
 3. Meldingen. Meldingen van de berichten in de groepjes waarvan je lid bent, en meldingen van veranderingen in lidmaatschap van mensen die lid zijn (geworden) van een van de clubjes (waarvan je lid bent).
 4. Berichten. Berichten specifiek van of aan mij. Zie berichten.
 5. Groepen Mijn Clubjes Alle clubjes waarvan je lid bent. Van hier uit kun je naar de clubjes waarvan je lid bent door op het klubje te klikken.
 6. Uitnodigingen. Hier heb je de mogelijkheid om vrienden uit de buurt uit te nodigen om lid te worden van de site, EN / OF om ze uit te nodigen voor een clubje. Zie uitnodiging.
 7. Instellingen. Hier heb je een veelheid aan instellingsmogelijkheden. Zie het aparte hoofdstukje ‘instellingen. Instellingen vonden we zó belangrijk, dat het ook een plaatsje in het hoofdmenu heeft gekregen.

Profiel

Hier kun je van alles en nog wat instellen over je profiel (dat is hoe anderen jou kunnen zien).
Er zijn drie sub-items:
1. Bekijken: hier zie je wat anderen over jou kunnen zien.
2. Bewerken: hier kun je gegevens over jezelf bewerken, en kiezen wat je daarvan aan anderen laat zien.
3. Profielfoto: Hier kun je je profielfoto uploaden of vervangen of verwijderen.

Meldingen

Hier zie je in tabelvorm alle meldingen betreffende groepjes waarvan je lid bent. Meldingen zijn
1. veranderingen in lidmaatschap in de verschillende groepjes waarvan je lid bent (van personen)
2. berichtjes die geplaatst zijn in de verschillende groepjes waarvan je lid bent.
Het voordeel van dit knopje is dat je niet door al je groepjes hoeft te browsen om te zien wat er gebeurd is, je ziet het in één keer voor alle groepjes.

Groepen.

Via dit menuitem selecteer je een groep. Je krijgt dan onderstaand navigatie scherm.

De blokjes in een groep doen het volgende:

 1. home Onder home kijk je naar de inhoud van het groepje. Via de gele pijl kun je selecteren wat je in het groepje wilt zien:
  1. Alles ( 2, 3, en 4)
  2. Updates: berichten in het groepje,
  3. Groep updates: veranderingen in de instelling van het groepje,
  4. Groep Lidmaatschap: veranderingen in lidmaatschap
  Doorgaans kijk je naar “updates
 2. Leden Alle leden van de groep
  Uitnodigingen Van hier uit kun je leden DIE AL LID ZIJN VAN DE SITE uitnodigen om lid van het groepje te worden.
 3. E-mail options Hier stel je in hoe vaak je een email uit dit groepje wilt hebben. Opties zijn:
  1. Geen e-mail. Ik lees over deze groep op het web
  2. Wekelijkse samenvatting. Ik wil een wekelijkse samenvatting van nieuwe onderwerpen en ontvang deze elke week
  3. Dagelijkse samenvatting. Ik wil dagelijks één e-mail met alle activiteiten van deze groep daarin gebundeld.
  4. Alle e-mail. Verzend alle groepsactiviteiten zodra ze geplaatst worden.
 4. Beheren Hier stel van alles in over dit groepje (als je daartoe gerechtigd bent)
  1. Details: naam en doel in van het groepje
  2. Instellingen: of het een open, besloten of verborgen groep is
  3. Foto: een plaatje van de groep (foto),
  4. Leden: hier stel je in of een lid moderator of beheerder is, of zelfs verwijderd moet worden, en, of zijn email instellingen
  5. Aanvragen: verzoeken van leden om lid te worden van deze groep
  6. E-mail options: een krachtig knopje! Hiermee kun je een mail sturen naar iedereen in deze groep, en beheerder kan hier een welkoms email maken

Uitnodigingen

Er zijn twee menu-items:

 1. Nodig nieuwe leden uit. Feitelijk bestaat dit deel uit twee mogelijkheden.
  1. U kunt vrienden uitnodigen uit de buurt die nog geen lid zijn van de site. Check even onder “leden” of deze persoon inderdaad nog geen lid is!. U doet dat door zijn/haar email adres(sen) in te vullen in het eerste vak dat u ziet, en eventueel de teksts in het vakje: “( optioneel) Pas de tekst van de uitnodiging” aan te passen . De link leidt de ontvanger(s) van de mail naar uw profiel.
  2. In het volgende vakje “( optioneel ) Selecteer sommige groepen . Genodigden zullen uitnodigingen voor deze groepen te ontvangen wanneer zij toetreden tot de site”, kun je groepen aankruisen (je ziet alleen de groepen waarvan je zelf lid bent), waarvoor je dat lid wilt uitnodigen. Als de betreffende persoon lid wordt, krijgt hij/zij vervolgens een email om lid te worden van de aangekruiste groep.
  3. PS: Het is beter om mensen uit te nodigen via “groepen” die al lid zijn van de site. Zie “Groepen”
 2. Uitnodigingen. Dit is een overzicht van alle uitnodigingen die U al verstuurd heeft, zowel om lid te worden van de site (zie “b”), of lid te worden van een groep (zie “c”) en of de betreffende personen vervolgens wel/niet lid (van de betreffende groep) zijn geworden.

Instellingen

Hier stel je de meer technische dingen in betrekking tot jou relatie tot de site.
Dit knopje is OOK rechtstreeks via het hoofd-menu bereikbaar.

 1. Algemeen. Hier stel je email en wachtwoord in.
 2. Email. Anders dan je wellicht verwacht, stel je hier niet je email in (dat doe je al onder ‘algemeen’), maar hoe je door de site op de hoogte gehouden wilt worden via email. De verschillende opties zouden voor zich moeten spreken.
 3. Profiel zichtbaarheid. Dit is dezelfde functie als onder “profiel / bewerken”

Dashboard.

Zoals ook voor berichten, vraag / aanbod, agenda, kun je ook voor ‘Clubjes” alles doen vanuit het dashboard. Ga naar rechts-boven in het dashboard, en daar vind je complete menu voor ‘clubjes’ ook.

Mobiele Applicatie.

Alle functies die via Desktop beschikbaar zijn, zjin ook beschikbaar via Android en IOS.
Hieronder ziet u de belangrijkste schermen via Android.

Startscherm.

Om in te loggen, begin je in het startscherm met het plusje in “sidebar”.

Bovenin (“hier is het hoofdmenu”) is het hoofdmenu (home, vereniging, thema’s, clubjes, etc) waarmee je door de site navigeert. Maar log in en/of registreer eerst via het plusje in de sidebar. “Begin Hier !”.

Login / Registreer scherm.

Met het scherm dat je via plusje krijgt, kun je jezelf registreren, of inloggen. Als je dat wil laat je je telefoon het userid/passwoord herinneren, dan hoef je niet meer in te loggen als je opnieuw deze site opzoekt. (is wel onveiliger; als je je telefoon verliest kan iedereen die hem vindt deze toepassing openen.)

Hoofdmenu.

Hieronder zie het hoofdmenu dat je krijgt als je op het hoofdmenu-icoontje klikt. Het is niet anders dan via de desktop toepassing.

Dashboard

Eenmaal ingelogd kom je in het dashboard waarmee je alle mogelijkheden krijgt waartoe je gerechtigd bent.

 1. Het meest linkse icoontje met de “W” geeft toegang tot allerlei WordPress informatie.
 2. Het tweede icoontje (toerenteller) is om te schakelen tussen de site (huisje) en tussen het dashboard (het toerenteller icoontje).
 3. Het derde icoontje (blokje met verbindingslijntje) is om alle reacties te bekijken.
 4. Het vierde icoontje (plusje) is om een nieuw bericht of agendapunt (als je auteur bent) te maken, of een aanbod of vraag in het forum te plaatsen.
 5. Het meest rechts icoontje (mannetje of je foto) geeft je informatie over jezelf en toegang tot alles van clubjes.Dat is hetzelfde rijtje als onder “mijn lidmaatschap” hierboven. Alleen “uitnodigingen” ontbreekt. Je kunt daar komen via het hoofdmenu ‘clubjes / mijn lidmaatschap / uitnodigingen” (het groene hoofdmenu-icoontje links boven.
 6. Verder zijn alle functies hetzelfde als hierboven voor de desktop (windows) toepassing beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *