x

Nieuw uitstel voor P&R Genneper Parken

Bericht uit het Eindhovens Dagblad
Hans Vermeeren 26-04-18, 15:16 Laatste update: 16:41
EINDHOVEN – Het P&R-terrein in de Genneper Parken in Eindhoven moet in de zomer van 2020 klaar zijn. Maar de planning wordt wel wat krap nu sprak is van nieuw uitstel van dit besluit.

De beslissing over het aanleggen van een park & ride-terrein in de Genneper Parken in Eindhoven wordt opnieuw uitgesteld. De Eindhovense gemeenteraad buigt zich nu op z’n vroegst na de zomervakantie over dat besluit.

Maar de kans is klein dat dit P&R-terrein niet in de zomer van 2020 klaar is, zoals nu in de planning staat. Het uitstel leidt er slechts toe dat de tijdsmarge voor als het tijdens de werkzaamheden tegen zit een stuk kleiner wordt, zo verzekert het Eindhovense college van B en W de gemeenteraad.

RPC
Het uitstel wordt veroorzaakt doordat er meer overleg nodig is voordat dat park & ride-plannen gerealiseerd kunnen worden. Voetbalvereniging RPC moet van de Genneper Parken verkassen naar sportpark De Heihoef. Dat vraagt volgens B en W om een ‘zorgvuldig overlegtraject’.

Onderdeel van het plan is ook dat PSV Cricket Eindhoven en de Eindhoven Raptors op de Heihoef wijken voor RPC, en ook daar was overleg nodig. Uitkomst is nu dat de cricketspelers verhuizen naar het sportpark van VV Gestel aan de Locatellistraat. De American footballers van de Raptors verhuizen naar Wodan aan de Estafettelaan.

Ambulancepost
Verder komt er een ambulancepost op het terrein. Aanvankelijk zou de nu nog aan de Deken van Somerenstraat gevestigde GGD-post verhuizen naar het Regionaal Opleidingscentrum Brandweer in Waalre, net ten zuiden van de A2/A67. Maar dat blijkt om verkeerstechnische redenen niet haalbaar. Die post komt nu in de Genneper Parken, vlakbij de HOV-baan, maar zal eerst nog wel in de plannen moeten worden ingepast.

De aanleg van het P&R-terrein ten zuiden van het centrum van de stad is een van de middelen die het college van B en W inzet om de bereikbaarheid van het stadscentrum te verbeteren. In de verbeten discussie over het gedeeltelijk afsluiten van de Vestdijk speelde dit plan een belangrijke rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *