x

Raadsbesluit over verplaatsing RPC / P+R Genneper parken

Onderwerp: besluit haalbaarheidsonderzoek P+R Genneper Parken.

Inleiding: Een Park + Ride (P+R) op Genneper Parken heeft vanaf het begin onderdeel uit gemaakt van de oorspronkelijke scope van HOV2. Bij de vaststelling van de start uitvoering HOV2 Aalsterweg (Coolenlaan – Hotel Eindhoven) is aangekondigd dat de mogelijkheid om een P+R te realiseren op Genneper Parken onderzocht wordt. Een P+R op Genneper Parken draagt direct bij aan een duurzame en betere bereikbaarheid van de stad.

Besluit van college van burgemeester en wethouders

 1. Ingestemd met het haalbaarheidsonderzoek P+R Genneper Parken.
 2. Akkoord gegaan om:
  • De P+R te situeren op het huidige hoofdveld van RPC;
  • Voetbalvereniging RPC verplaatsen naar sportpark Heihoef;
  • Parkeren in Genneper Parken onder een beperkt betaald parkeerregime te brengen met dien verstande dat de eerste 3 uren gratis geparkeerd kan worden en het tarief daarna oploopt naar het parkeertarief voor parkeerplaatsen buiten de Ring;
  • het HOV2 tracé evenwijdig aan de A2/N2 richting HTC (zoals opgenomen in de oorspronkelijke scope) definitief te laten vervallen als gevolg van de keuze voor de P+R;
 3. Uiterlijk voor de gunning van de herinrichting Heihoef bestuurlijke besluitvorming te vragen voor het realiseren van de P+R Genneper Parken.
 4. Een voorbereidingsbudget te verstrekken voor bovenstaande werkzaamheden van € 400.000,- uit de al beschikbare middelen HOV2, tracédeel P&R Genneper Parken.

Lees meer in :
Raadsinformatiebrief_P+R_12-7-2017

2 gedachten over “Raadsbesluit over verplaatsing RPC / P+R Genneper parken”

 1. Het lijkt mij zinnig sporters die grote aantallen toeschouwers ( auto’s ) trekken te concentreren in de buurt van parkeerfaciliteit.
  In onze woonwijk is die faciliteit beperkt. Kies daarom dan een club die de minste bezoekers( dus parkeerders )trekt.
  RBC is een kleine club die daar voor in aanmerking komt. Vergeet niet dat ook voor de school en de tennisclub en evt. de PSV Honkbalclub en de Manege deze faciliteit gebruikt kan worden.
  Laat aan de Aalsterweg de parkeerfaciliteit evt ook gebruikt worden door Hotel en Hockeyclub bezoekers.
  Bespaar onze woonwijk een groot parkeerterrein dat de rest van de week als een zwarte vlek in de woonwijk ligt.
  G.Bergman

 2. Beste Gé,
  Op deze website en via e-mail is een oproep gedaan om tot een werkgroep ‘Heihoef’ te komen. Daarop is volop gereageerd en de werkgroep is inmiddels geformeerd.
  Doel van de werkgroep is het op constructieve wijze dienen van de belangen van de wijk (-bewoners) inzake de verhuizing van RPC naar De Heihoef.
  Groet,
  Tom van Doorne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *